Emma-Karin: Rockbjörnen

Haha, ååå, så himla kul intervju med Håkan efteråt :)
 
Hej!
I onsdags var som sagt jag, Johanna och Vendela på Rockbjörnen Live på Gröna Lund. Riktigt kul! Och asså, Håkan var där, snacka om vardagslyx. Som många säkert vet så kammade han hem hela tre Rockbjörnar, och har tillsammans med Kent flest björnar! Ååå, mina pojkar är ju för bra! Trevlig kväll i allafall, och bra underhållning.
 

Vendela: Dr.Denim

 
 
Mitt senaste inköp är dessa snygga jeans från Dr.denim! Köpte dom på carlings för 399 kronor. Jag är super nöjd! 

Vendela: Tatuering?

 
Jag är ju(som ni säkert förstått) feminist. Så jag ritar kvinno symbolen på min handled för att känna mig lite extra fin :) När jag är arton kanske den blir permanent, who knows? 
 

Vendela: Paris

Om endast 22 dagar åker jag till Paris! Min syster fyller arton så därför åker jag, mamma och syrran med våra kompisar Emma och Anna-Carin till Paris och firar med en girls weekend! Så himla taggad! Mest på att fota och att shoppa. Jag är i extrem spar period nu så jag har råd att köpa massa i Paris :) Aaa, can't wait! 
 
 

Emma-Karin: Finaste i mitt rum

 
 
 
I mitt nya rum kan man helt klart säga att det syns att gillar mina pojkar! Kent och Håkan Hellström planscher hänger på väggarna och jag har en tavel-list med alla skivor på, hur fint som helst! Här ser ni biljetterna som jag har satt upp vid respektive affisch. Är verkligen jättenöjd med rummet, ni ska få en fin bild när det är 100% klart.
 
Nu är vi i alla fall hos Vendela och pluggar lite. Om en knapp timme ska vi sen dra oss in mot Gröna Lund för att möta Johanna och titta på Rockbjörnen-galan som äger rum där ikväll. Trevligt!

Emma-Karin: Nytt

 
 
Hej på er. Har inte hunnit visa er alla nya fina saker jag köpt under lovet, här har ni i allafall lite detaljer från två av tröjorna. Hörs imorgon, godnatt!

Vendela: Melon och blåbär

Hej! Jag sitter just nu och pluggar lite. Gjorde iordning mig lite melon och blåbär för att orka, det var super gott! 
 
 
 

Emma-Karin: Veckorevyn

 
För ett par veckor sedan så beställde jag äntligen en prenumeration hos Veckorevyn. Och som en bonus så fick man tre produkter från Make Up Store på köpet, väldigt bra säljknep haha. Idag när jag kom hem från skolan så hittade jag i alla ett litet trevligt paket i brevlådan med mitt nya fina smink i! Väldigt kul :)

Vendela: Atumn

 
 
 

Way out West 9/8

Efter en fin italiensk frukost så gick vi hem till lägenheten och gjorde oss iordning för dagen. Sedan drog vi oss mot Slottskogen och hängde på Way out West området hela dagen. Vi blev fotade av streetstyle fototgrafer, åt äckliga pommes, lyssnade på Of Monstes And Men, Rodriguez och kollade på hela Local Natives konsert som var innan Håkans. Sedan ställde vi oss framför scenen för att få bra platser. Vi var typ 3-4 meter från staketet innan konserten började, men när ridåerna drogs undan så stod vi helt plötsligt typ två meter från staketet. Det var ett sjukt tryck bakifrån i början av konserten och vi flög runt i folkhavet (26 000 personer!!). Håkan var lika taggad som vi och det var en fantastiskt fin stämning i publiken. Det bjöds på konfettiregn, en underbar show,  och ren kärlek. Vi grät till "Du är snart där", dansade till "Kom igen Lena", höll hand till "Valborg" och skrek till "Känn ingen sorg för mig Göteborg". Som avslutning på denna fina kväll så satte vi oss på en uteservering med resten av Vendelas familj och åt en fet fajita tallrik var. 
 
Sen däckade vi.
 
 
 
 
 
 
 

Vendela: En dag på Västkusten

 
 
 
 
 
 
 
När vi var i Trollhättan tillsammans så spenderade vi en dag på Malmön på västkusten. Vi tog en lång promenad längst ut på alla klippor lyssnandes på Håkan. Det är därför Emma-Karin har händerna upp i luften på ena bilden ;) Det var perfekt väder, perfekt vatten och så underbart. Önskar att jag kunder vara där igen, sommar, två dagar efter Håkan, härligt sällskap. Vad mer behöver man, haha?

Emma-Karin: Zebra

 
Canon EOS 600D + 50mm 1.8/f
 
Två bilder från Ystads Djurpark som vi besökte när vi var i Skåne.

Emma-Karin: Första dagen

Hej!
Idag var första skoldagen, verkligen kul att träffa alla. Som Vendela skrev så var det även Kent-årsdag, wiiiee. Så himla länge sen, ett helt år liksom... Trevligt var det i alla fall att åka tillbaka till Sjöhistoriska! En annan sak som hände idag var ju att Hijabuppropet ägde rum. Så idag har burit en slöja för att visa mitt stöd. Hoppas ni också spred detta viktiga budskap!
 
Bild från min Instagram/Twitter, jag i min sjal idag :)

Vendela: 19/8

Hej! Hur har er dag varit? Min började jätte bra. Idag är det nämligen exakt ett år sedan jag och Emma-Karin såg Kent för första gången. Så vi firade det genom att ha lite picnick på sjöhistoriska(där konserten var), och sedan åka och äta lunch på Café vetebullen som ligger mitt emot Jocke Berg(sångaren i Kent) lägenhet :) Sedan vid två började skolan och det var super kul att träffa mina kompisar jag inte sett på hela lovet. Men jag blev ändå på jätte dåligt humör av att vara där(som jag alltid blir). Så när jag missade mina bussar gick jag hela vägen hem bara för att bli av med frustrationen. Men det räckte inte så jag satte igång och tränade sedan när jag kom hem. Haha, aggressions problem? 
 
I alla fall så vill jag bara ge en mental kram till alla er som hade en sjal på sig idag. Starkt! Jag stöttade lite genom att rita på mig. 
 
 

Vendela: Hijabupprop

"Med anledning av det inträffade(höggravid muslimsk kvinna blev misshanlad) kommer vi härmed att utlysa ett hijabupprop. Vi uppmanar alla medsystrar i Sverige – religiösa som icke-religiösa – att under i morgon den 19 augusti beslöja sig i syfte att visa solidaritet med alla muslimska kvinnor som alltför ofta får utstå trakasserier och våld. Vi hoppas på att ni tar debatten på jobbet, på bussen, på banken. Vi önskar att ni tar ställning för kvinnors rätt att få klä sig precis som man själv vill i det offentliga rummet utan att riskera påhopp.

De kan slå ner en ensam höggravid kvinna på grund av hennes tro, men de kan omöjligt slå ner oss alla om vi tillsammans står upp för rättvisan."

 

(Läs hela artikeln här: http://www.aftonbladet.se/debatt/article17314519.ab)

 

 

Jag vill så gärna bära en slöja. Jag vill visa att jag är emot våld mot slöjbärande kvinnor.

Men jag vågar inte. Hur hemskt är inte det? Jag är en sån som alltid säger det jag tycker och tänker och står för det. Men jag skulle inte klara av att en hel dag känna mig så utstirrad. Usch det känns så hemskt att jag inte kommer vara delaktig i det här. Men jag försöker bidra lite i alla fall genom att skriva här på bloggen, twitter och instagram! 

 

Så jag ber er att bära slöja imorgon, eller göra som jag och bara sprida vidare. It's the right thing to do! 

 

Föresten, Gina Dirawi svarade min tweet, amagaad! Jag skrev ungefär såhär till henne "Jag är bara femton år men jag skulle vilja säga att jag är feminist. Och jag tänker bära slöja imorgon." För hon var upprörd över att feministerna inte hade varit så aktiva i det här. Så jag ville bara visa att lilla jag i alla fall var aktiv ;) Fast jag tog bort kommentaren igen när jag insåg att jag inte skulle våga bära slöja.. Men visst är det coolt att hon svarade?

 

Emma-Karin: Sista dagen

Hejsan!
Sista dagen på sommarlovet här då... Känns ju trist, men samtidigt har jag fått uppleva så mycket fina saker denna sommar, och har ännu mer bra saker att se fram emot! Om bara sex ynka dagar ska jag och Vendela se Kent igen, helt otroligt obeskrivligt bra kommer det bli! Och om typ en månad ska vi även se Oskar Linnros & Johnossi, så massa bra musik att längta efter! Hoppas erat lov har varit bra, och njut nu av sista dagen!
 
 
Två bilder från Ales stenar i Skåne!

Vendela: Hejdå rösten

Hej! Jag ligger just nu i sängen och dricker väldigt varmt te. Jag har fått någon förkylning så min röst är nästan borta och jag hostar. Men det positiva är att jag inte har någon feber eller ont i huvudet! Men jag ska ändå ta det lugnt idag för jag kan ju inte vara sjuk imorgon. Första dagen i skolan, och jag och Emma-Karin ska fira att det var ett år sedan vi såg Kent på Sjöhistoriska. Can't miss! Men det har redan blivit bättre så jag det är nog ingen fara :)
 
 

16/8

Hej! Igår hade vi Peanut night, haha. Vi hade köpt jordnötter, jordnötts ringar och B&J peanut buttercup. Asså hallelujha vad gott det var ;)
 
Nu håller vi på att göra oss iordning lite. Vi ska in till stan och gå i affärer innan vi åker till grönan och kollar på Miss Li som spelar där ikväll!
 
 
Förresten, idag är det en vecka vi såg Håkan på wow, tiden går fort..

Grebbestad 19/7

Halv sju gick vi upp för att fixa oss. En timme senare åkte vi mot Grebbestad, resan tog en och en halv timme. Efter lite felkörning mm hittade vi dit och tog plats i kön. Vi var nummer 13 och 14 i kön. Det fanns ett system, alla skrev på sina händer i vilken ordning man kom dit, och sedan släpptes man in i rätt ordning, så det var ingen stress eftersom man hade koll på vem som var först och sådär. 
Emma-Karins mamma köpte skvallertidningar, chips och godis och en underbar lunch bestående av rökta räkor, fisk och skagen röra. 
Vid fyra snåret kom en turné buss farandes, men den åkte inte direkt in på scenområdet utan tog en annan väg. Vi tänkte, precis som många andra, springa dit och kolla vem det var. Tänk om det var Håkan! Vi stog utanför bussen några minuter, och gissa vad som hände sedan. Håkan kliver ur bussen och utbrister "Hej, vad fina ni är allihopa! Kul att ni är här!" Första personen springer fram till honom, och resten hänger på. Alla kramas och ger brev, får autografer och sånt. Och vet ni vad? VI KRAMADE HÅKAN HELLSTRÖM! Behöver vi säga något mer? 
 
High on life släpptes vi in och sprang fram till staketet där vi stog under hela konserten. Kan ni fatta att vi stog längst fram på en Håkan konsert?? Det var så himla underbart! Vi var så nära och hade ögonkontakt flera gånger med han. Vi skrek, sjöng, dansade rumporna av oss, hoppade och grät en hel del. Det var så himla bra! På slutet fångade Emma-Karin en ros som Håkan kastat. Och det var någon som kastade tillbaka sin ros för att den tappat själva rosen och var endast en stjälk. Så Vendela bad vakten att räcka henne den, så Emma-Karin fick en ros och Vendela fick en stjälk! Helt överlyckliga gick vi bort och köpte oss varsin Håkanpåse och började dra oss hemmåt. Alla var så underbart trevliga och gav oss komplimanger och ville fota oss. En tjej var så snäll att hon gav oss en Håkanaffisch som dom hade hittat på området. Trötta och vansinnigt glada åkte vi hem till Trollhättan och sov stenhårt efter den bästa dagen i våra liv.
 
 
Lyxig lunch!
 
 
När han kommer ut ur Turnébussen!! Jag(Vendela) hade ingen koll på vart jag filmade, hade bara mobilen i handen samtidigt. Så ursäkta att jag filmar på andra människor och lite här och där ;) 
 
 
Precis innan konserten, peppade och glada över att vi stog längst fram :)
 
 
Finaste Håkan(+ Emma-Karin i slutet, haha) sjunger För sent för Edelweiss :') 
 
 
 
 
Efter konserten när vi poseade med våra rosor(/min stjälk) 
 

Vendela: Dagens frukost

Hej! Imorse gick jag upp och tränade och gjorde sedan en frukost bestående av: 
- Smoothie gjord på granatäpple, mango, blåbär, hallon, juice och mjölk
- Turkisk yoghurt med banan, müsli och sirap
- Också lite te på det!
Det var grymt gott! 
 
  
 
 
 

Emma-Karin: Make Up Store

Hej!
Jag har bara visat förpackningen till denna goding, men nu tänkte jag visa er den fantastiska färgen! Jag har nämligen köpt mig ett nytt rött läppstift från Make Up Store i färgen "China red matt". Tycker verkligen att detta är den perfekta röda färgen, älskar den! Dessutom är  hållbarheten jättebra, så detta var ett väldigt bra köp. Jag köpte den på Kicks för 170 kr.
 
 
 

Vendela: Peppad på dagen

Godmorgon! Idag gick jag upp och fixade frukost med "Smile like you mean it" på hög volym. Känner mig väldigt peppad på dagen. Jag ska bara vara hemma och städa mitt rum, fixa naglar och träna mm. Sedan ikväll så ska jag träffa mina freundins :) 
Anyways, dagens frukost blev en enorm kopp med te och turkisk yoghurt med banan, müsli och lite sirap. Bästa starten på dagen!
Inlägg om våra Håkan konserter kommer upp imorgon!
 
 
 

Vi är hemma

Hej allihopa! Nu är äntligen båda två hemma! Vi kom hem igår ifrån Göteborg och Way out West och nu har vi satt oss ner för att skriva om våra Håkan konserter vi varit på. Inläggen kommer upp imorgon :) 
 
Hur var det i Göteborg då? I Torsdags så åkte Vendela ner med sin familj och Emma-Karin åkte från Skåne. Dock så missade hon sitt tåg och fick åka buss istället, haha. Men vi tog oss dit i alla fall och på kvällen var det middag med Vendelas Släkt som bor där. På fredagen åt vi frukost buffé på ett mysigt italienskt ställe och sedan  var det dags för Way out west(vi skriver mer senare)! 
På lördagen åt vi frukost med alla kusiner och mostrar och åkte sedan hem :) 
 
 
 
 
 

Emma-Karin: Göteborg

Hej!
Tänkte fortsätta att berätta om vart vi har varit och sånt.
Efter en och en halv vecka i Trollhättan så drog vi ner till Göteborg, ååå vilken fin stad. Första gången jag varit där, förutom Liseberg, men det "räknas" ju inte riktigt ;) Temat för resan blev, tro det eller ej, Håkan Hellström :o Jag drog med mig mamsen på en heldag där vi besökte platser från hans låtar, kollade på hans matroskostym och gick till ställen där "Känn ingen sorg" är inspelad. Vi drog även bort till Bengans och köpte nya Håkanskivor, och då fick jag även med mig en autograf som blivit över från hans signering där! Lyckan var total.
Förutom att sväva runt på små Håkanmoln så strosade vi runt och bara njöt av denna finfina stad! Här kommer bilder från denna trevliga helg!
 
Vi åkte turistbåten Paddan genom staden, riktigt mysigt!
 
Håkans matroskostym! Det var uselt ljus därinne så bilderna blev kassa men aja...
Autografen som jag fick av den snälla kassören på Bengans, tack!

Emma-Karin: Senaste tiden

Hej!
Det var längesen jag skrev här nu, och det är helt enkelt för att jag är ute och reser med varierande internet connection så att säga. Jag tänkte berätta lite grann vart vi i har varit och vad vi har gjort!
 
Som ni vet så åkte jag och Vendela ner till Trollhättan för att se Håkan (!!), vilket var helt fantastiskt. Det kommer att komma ett inlägg om det snart hoppas jag! Sen åkte Vendela hem till Stockholm, men jag och familjen stannade kvar i Trollhättan. Vi var på Liseberg, gick på stan och bara umgicks. Här har ni lite bilder från det! 
 
Vi åkte ut till kusten en varm dag och göttade oss i solen!
 
När vi var där så pågick "Fallens dagar" som är en stadsfestival i Trollhättan. Där hade dom några konserter som vi kikade på, bl.a Agnes.
 
Fallens dagar avslutades med fyverkerier!

Vendela: Produkter från E.L.F

Hej! Igår fick jag hem mina prylar från Eyeslipsface! Jag satte såklart genast igång och provade grejorna :) Eyelinern gick sådär, det är första gången jag använde mig av den tekniken, men jag tror att med lite övning så blir det super fint! Ögonskuggan blev inte heller så bra.. och inte läpparna heller. Och inte bronzern eller highlightern heller.. Haha, det blev inte super bra överhuvudtaget, man jaja. Produkterna är jag i alla fall nöjd med! 
 
 
 
 
 
Nytt från E.L.F
- Under eye concealer & Highlighter, Glow/Fair
- Concealer brush
- Cream eyeliner, Black
Brightening eyecolor, Butternut
 
Jag har även på mig 
- Fit me foundation, 105
- Isa Dora velvet touch compact powder, 11 soft mist 
- Laura key bronsing powder
- Maybelline colossal volume
- Revlon Lipstick, 750 Kiss me coral 
 

Vendela: Way out West

Nu är det klart. Jag och Emma-Karin ska på Way out West en av dagarna. Vi ska se Håkan Hellström igen. 
 
Jag min syster och min mamma har planerat att åka till Göteborg under Way out West och hälsa på släkten och, såklart, gå på Way out West. Min kusin har nämligen fixat gratis biljetter till oss! Och sedan härom dagen, när det blev klart att Håkan Hellström också skulle dit, var det ju självklart att Emma-Kairn också skulle med! Så Torsdagen den 8 augusti åker vi till Gbg, ser Håkan på fredagen och åker sedan hem igen på lördagen! Asså det kommer bli så jävla bra! Kan inte fatta att vi ska Håkan tre gånger på en månad, det är helt sinnesjukt!! 
 
                      Håkan Hellström