Emma-Karin: Hästpojken

 
Hej! Ikväll ska jag och Vendela göra något riktigt kul, nämligen gå på Hästpojken-konsert! Det är dessutom en akustisk spelning, så det blir spännande att få höra en annan version av låtarna. Det börjar vid halv åtta, så innan det så ska jag hem till Vendela, käka där och sedan åka in till Södra Teatern, där konserten kommer äga rum. Ha en bra dag!

Emma-Karin: Frukosteventet

Hej hej. Idag gick jag upp kl. 6, vilket inte direkt kändes så jätte bra på en lovdag. Men det var i alla fall för att göra någonting roligt. Jag och Vendela gick på ett frukostevent som Veckorevyn anordnat tillsammans med sminkmärket Rimmel. Vi åt frukost, lyssnade på deras stylist och make-up artist som pratade om höstens trender, fick goodiebags och rabatt på Rimmel-produkter. Trevligt trevligt. Efter det så åkte vi hem till Vendela för att pilla med designen, och lyckades faktiskt riktigt bra tillslut! När detta var klart drog jag hem igen och nu ligger jag på sängen med huvudvärk och förkylning. Har lyckats gå och bli lite halvsjuk sådär lagom tills lovet började, fantastisk tajming! Jaja, här har ni i alla fall en bild på min fina goodiebag! Kram på er.
 

Vendela: Nya prylar

Hej! Min pappa jobbar på SAS och är därför mycket i USA, så jag brukar skicka med små shoppinglistor till honom. Den här gången kom han hem från New York och hade med sig detta till mig: 
 
 
Real techniques expert face brush, Nyx eye shadow base HD, Essie Bahama Mama, Nyx matte lipstick Merlot.

Emma-Karin: Presenter

Hej hej.
Idag har det blivit mycket designfix, och det börjar fakiskt att arta sig. Känns som att vi har haft den här designen hur länge som helst, blir kul med något nytt! Nu sitter jag i alla fall och kollar på I just want to be cools egna program på SVTplay medans regnet öser ner utanför. Riktigt mysigt. Kom förresten på att jag glömt att visa er vad jag har fått för fina presenter av min släkt när dom var här för några veckor sedan. Så himla nöjd! Ha en fin kväll allihopa!
 
Boken "The fault in our stars" // Veronica Maggios nya skiva med grattishälsning inuti // Armband från SNÖ // Läppstift från VivaLaDiva i färgen "Love Affair" // UV-filter 52mm // Multifunktionell reflexskärm från Interfit

Vendela: 28/10

Hej! Igår åkte jag hem till Emma-Karin för att fixa designen och orkade inte åka hem sedan, det tar så lång tid och är så bökigt, så jag sov över där. Ikväll är det myskväll med min syrra som gäller. Vi åt hemmagjord pizza och tittar nu på OC och dricker te. Perfekt när det är storm väder ute.  
 
 

Emma-Karin: autumn

Hej hej. Nu sitter jag och Vendela hos mig och har precis gett upp för dagen med den nya designen. Den kommer att bli såå fin. Nu väntar myskväll framför Pretty Little Liars, ha en fin kväll!
 
 

Vendela: Godmorgon

God morgon! Jag har sovit som en gris inatt. Det är för att jag har flera skolveckors dålig sömn att ta igen ;) Men idag mår jag i alla fall mycket bättre, jag har inte ont i halsen längre och jag känner mig mycket piggare än igår. Så idag ska jag träffa Emma-Karin och vi ska fixa designen! VI har hållt på några veckor med den nu och det tar lite tid för vi är så pinsamt dåliga på det, men idag ska vi vekrligen kämpa och få klart den :) 
 
Puss och kram!
 
 

Emma-Karin: old camera

Hej!
Idag har jag städat min garderob, målat naglarna blåglittriga, kollat på Pretty Little Liars, ätit godis, gått på promenad, njutit av att ha lov och umgåtts med familjen. Håller även på att planera en liten photoshot med den här fina kameran på bilden nedanför. Pappas gamla som han fått av sina föräldrar när han var lika gammal som jag är. Den är verkligen så himla fin! Ska försöka fota den (alltså inte med den) imorgon med lite höstlöv, kommer nog bli bra!
 
 

Vendela: 26/10

Hej! Igår kom några kompisar över på taco middag och fredagsmys. Sedan har jag sovit i 11 timmar och det behövdes verkligen för jag är förkyld. Och resten av dagen ska spenderas i myskläder och jag ska röra mig så lite som möligt så jag inte måste sitta hemma hela lovet! 
Jag gick i alla fall upp för ett tag sedan och gjorde brunch. Hjärt formade pannkakor med frysta hallon och sirap. Jag använde mig av en pepparkaks form för att få till formen :) 
 
 
 
 

Vendela: 24/10

Hej hej! Vilken konstig eftermiddag det blev idag. Jag skulle åka till stallet och Emma-Karin skjutsade dit mig på moppen, men typ en minut ifrån stallet och vurpade vi.. Vi skrapade oss lite på knäna, och tyvärr så gick mina favvor byxor gick sönder så jag fick in grus i mitt sår. Moppen klarade sig också bra med inte allt för mycket repor. Så då kunde jag inte rida för det gör ju satans ont när man böjer på benet om man har ett sår på knät.. Är bara väldigt glad för att det gick så bra som det faktiskt gjorde! 
 
Hoppas ni hade en bra dag, puss och kram
 
 
Bjussar på en charmig bild jag tog igår ;) 
 

Emma-Karin: 23 oktober

Bild från när jag och Vendela var på Djurgården, så vackert.
 
Hej hej. Idag har jag varit i skolan som vanligt, men när jag skulle åka hem så ser jag att någon har försökt att sno min moped. Som tur var så var den okej, men det är alltså nån/några som har försökt bryta upp både kedjelåset och tändlåset, så himla onödigt och tråkigt. Jaja, dom lyckades ju inte i alla fall. Nu sitter jag i alla fall på mitt rum och myser lite framför ett avsnitt av Pretty Little Liars. Tittade som besatt på den serien förut, men sen så tröttnade jag, och nu är jag besatt igen haha ;) Ha en fin kväll!

Vendela: You make me feel like i'm home again, you make me feel like i'm whole again

        
 
  
 
Tröja från Gina Tricot och Jeans från Dr.Denim. Till det en mössa jag hittat här hemma och Dr.Martens.  
 Rubriken är från Lovesong av The Cure. Fin fin låt!
 

Vendela: Cara delvingne

 
 
 
 
Asså mm.. Cara Delvingne! Hon är enligt mig den snyggaste tjejen på denna jord, men den snyggaste stilen. Plus att hon verkar ha en fantastisk personlighet! Önskar att jag kände henne, och att jag kunde odla så fina ögonbryn som hon har. Perfektion.

Kamera utrustning

Kamerahus
Emma-Karin: Canon EOS 600D
Vendela: Canon EOS 600D & Nikon D3100 (används knappt)
 
Objektiv
Emma-Karin: Canon 50mm 1.8/f & Canon 18-55mm 3.5-5.6/f
Vendela: Canon 50mm 1.8/f & Nikon AF-S Nikkor 18-105mm 3.5-5.6 (används knappt)
 
Stativ
Emma-Karin: König KN-TRIPOD40
Vendela: Hama Star 61
 
Filter
Emma-Karin: UV-filter till båda objektiven
Vendela: Haida Macro-lins +10, 67mm(till Nikon objektivet)
 
Kameraväska
Emma-Karin: Rymlig Gollaväska & en liten Vanguard
Vendela: Vanguard
 
Reflexskärm
Emma-Karin: Multifunktionell från Interfit
Vendela: Silvrig & vit från TVspelweb 110 cm
 
Övriga tillbehör
Emma-Karin: Canon RC-6 fjärrutlösare
Vendela: Canon RC-6 fjärrutlösare
 
Redigeringsprogram
Emma-Karin: Photoshop Elements 11 & Picmonkey(Gratis hemsida)
Vendela: Photoshop Elements 11 & Picmonkey Premium(Samma hemsida fast jag har uppgraderat)

Om oss


 
Vendela: Jag heter Vendela, jag är 16 år. Jag gillar: att rita, lyssna på och skapa musik, fota, tumblr, feminism, att lyssna på kent när nätterna blir lite för långa, konserter, kentkentkent, svarta kläder, simpla saker, kaktusar för de lämnar mig inte hur dåligt jag än behandlar dem, min familj, bra högtalare, gbg, paris och mycket mer. 
Viktigt att veta: Mitt pronomen är Hon och jag är bisexuell. Är du ej feminist? Då kan du ta alla dina dåliga -ismer, köra upp dem i röven och sedan dra åt helvete. 
 
 
  
 
Emma-Karin: Hej hej. Emma-Karin heter jag och är en femtonårig tjej som för tillfället bor ute på bondelandet Värmdö, men drömmer om att någon vacker dag få flytta till Göteborg. På min fritid så lyssnar jag mycket på musik, spelar fotboll, bloggar, fotar, umgås med vännerna och sover. Det bästa jag vet är Kent, jordnötsringar, skivor och konserter. Så, ja det var lite kort om mig, hoppas ni fortsätter att läsa vår blogg! Kram.
 

Emma-Karin: Broder Daniel

Hej! I lördags så var jag och Vendela i stan och shoppade, strosade, frös och fikade. Väldigt mysigt. Det enda jag köpte var denna (i och för sig väldigt bra) skivan. Köpt på Bengans för endast 59 riksdaler. Utom denna så fick jag även en finfin Hästpojken affish med mig hem, för gissa vilka som bokat biljetter till deras akustiska spelning nästa vecka? Jo vi såklart!
 
 

Vendela: Finaste Emma-Karin

 
 
 
 
 
 
Här är några av bilderna jag tog på Emma-Karin när vi var på djurgården förra helgen. Jag är super nöjd med resultatet! Och Emma-Karin blev såå fin :)

Vendela: 19/10

Hej! Igår kväll åkte jag över till Emma-Karin, vi satt och pratade om allt som behövde pratas om, kollade på Rush Hour och åt massa jordnötsringar. Idag så åkte vi in till stan, gick i affärer, spenderade en timme inne på bengans, fikade och snodde med oss affisher från Slussen. Jag köpte en tröja och strumpbyxor(som visade sig vara gråa leopard mönstrade, inte svarta..) från Bik Bok. Emma-Karin hittade en Hästpojken affish och jag hittade en Justin Timberlake affish. Ja, man kan lyssna på både Kent och Justin Timberlake även om det är raka motsatserna till varandra, haha ;) 
 
Hoppas ni hade en bra dag, kramis
 
 

Vendela: När första stjärnan tänds, när sista solen rinner av

 
 
(orka le) Strumpbyxor och kjol från H&M, tröja från Miliana och Dr.Martens
 

Vendela: Dagens låt

Har haft den här låten på repeat hela dagen typ, haha, älskar den! 
 
The black keys - The baddest man alive
 
 
 

Emma-Karin: stäng ute verkligheten


Bild tagen av Vendela nu i helgen

Vendela: En dålig dag

Hej! Idag är ingen bra dag.. Hela dagen har jag haft den värsta mensvärken någonsin, och sedan på lunchen hade jag så ont så jag blev alldeles yr och trodde att jag skulle svimma. Men nu är jag hemma och känner mig lite bättre, som tur är. Men jag tänkte utnyttja att jag har lite extra tid och klippa till ett par shorts, städa lite på rummet eller något annat jag aldrig annars hinner med :) 
 
Pussss
 
 

Vendela: B&W

 
 
 

Vendela: Idag har jag..

...Gjort Channing Tatum i lera
Hoppat i lövhögar
skrattat med mina kompisar
fått aggresivt utbrott på matte
Druckit alldeles för mycket varm choklad
Letat inspiration på Weheartit
 
 

Vendela: Tisdag 15/10

Hej! förlåt för uppehållet, men jag har haft fullt upp i helgen. Syrran hade 18-årsfest här hemma i helgen så jag hjälpte till att fixa inför det hela dagen, sedan fort till Emma-Karin och i söndags gick hela dagen åt till att fota på djurgården(bussarna fucka upp lite..) och sedan har jag pluggat ihjäl mig själv. 
Men idag vad sista dagen med prov!! Jag har bara en liten läxa till på Torsdag så det är såååå skönt!! Tre veckors paus från allt elände! Vi har nämligen tema vecka nästa vecka (= inga vanliga lektioner), sedan är det höstlov och sedan en veckas prao! Peppar med Kent på överdrivet hög volym, livet leker.
 
några bilder från i söndags, det var så fint :) 
 
 
 
 
 
 
 
Standard bilden ;) 
 

Emma-Karin: Fredag

Idag har jag klarat mitt moppeprov, fått låna världens finaste moped och firat födelsedag med släkt! Bra dag, dessutom fyller finaste Johanna år, grattis finis!




Vendela: fredagsfin

Fredaag! Alltid lika skönt. Gjorde mig lite extra fredagsfin med lockar och allt. Tog tyvärr en evighet att locka det, men värt det ändå :)
 



Vendela: Planer för helgen

Hej! Jag känner att jag vill göra mina inlägg lite mer personliga, jag skriver liksom aldrig om vad jag har för mig! Så jag tänkte börja med det redan nu ;) 
 
Imorgon så ska jag och pappa spela Lara Croft Tomb Raider hela kvällen och äta massa chips, så himla taggad på att bara köra tv-spel en hel kväll! På lördag så ska jag upp och träna innan frukost, sedan ska jag städa mitt rum, jag ska även hjälpa till att städa ett annat hus och plugga lite. Sedan åker jag till Emma-Karin och sover där. På söndag så ska vi åka till djurgården och fota alla fantastiska träd! Det är helt underbart där nu och det ska bli fint väder så vi tänkte passa på. 
 
Ha en underbar helg!
 
 

Paus i pluggandet

 

Vendela: "Älska mig som om det var på riktigt"

 

Emma-Karin: Att komma ut

Hej!
Jag och Vendela hamnade i en spännande diskussion nu i helgen om vilket spektakel det blir varje gång man får veta att någon är homosexuell. Och vi tänkte att, så borde det inte vara, även om de flesta är heterosexuella så är i genomsnitt var tredje person gay. Jag menar, var tredje person är ganska mycket, 3 miljoner människor bara i Sverige.
 
Jag trodde att homosexuallitet varit lagligt länge i Sverige, men så sent som år 1944 ansågs det vara "officiellt" okej att vara homosexuell i Sverige. Men har vi som lever i samhället låtit dom homosexuella vara en del av det? Jag vet inte riktigt. Dom homosexuella blir ständigt ansedda som annorlunda eller speciella. Det blir ett dom och ett vi. Men vad är det nu egentligen som är så himla annorlunda, dom blir kära samma kön, ja, det var väl det som var det "stora" skillnaden. Jag ser inte riktigt varför dom - en tredjedel av befolkningen - ska behöva "komma ut". Varför ska då inte alla dom heterosexuella människorna "komma ut" med att dom är straight?
 
Problemet är att man räknar med att alla är heterosexuella, vilket ju alla inte är. Jag tycker helt enkelt att man måste avdramatisera homosexualitet. Man ska inte behöva "komma ut" som homosexuell, vad finns det att berätta liksom? Jag känner i alla fall att om de homosexuella behöver göra det, så tänker även jag som heterosexuell också göra det. Att man sätter sig ned med sina föräldrar och säger att man har en sak att berätta, det ska inte uppmärksammas mer beroende på vad man har för sexuell läggning tycker jag.
 
Självklart så har vi i Sverige kommit långt i jämförelse med många andra länder. I vissa delar av U.S.A så är det olagligt med samkönat äktenskap, och i jämförelse med Ryssland känns ju vi mycket bättre, vi har en Pride-festival som pågått sedan -98 och det finns ett stort engagemang för förbättring. Men det finns mycket som fortfarande kan bli bättre, och det vill jag vara en del av. Så tänk på vad ni säger och utgå inte från att alla är hetero, kram på er.
 
Emily & Maya i serien "Pretty Little Liars"
 
Känner att jag har varit på lite "seriösainläggs humör" nu, men jag kände att jag behövde skriva av mig lite ;)

Vendela: Palett + primer

 
 
 
Jag har köpt en ny palett från nyx som heter butt naked och även en HD studio photogenic primer! ÄLSKAR paletten som innehåller 15 ögonskuggor, fyra blushes, en bronzer och två illuminators. Primern luktar jätte gott och känns väldigt behaglig på huden. 
 

Vendela: make up tutorial

Hej! När jag var sjuk för en månad sedan fotade jag en tutorial. Nu lägger jag äntligen upp den, haha!
 
 
1. Lägg först på den medium ljusa ögonskuggan på hela ögonlocket.
 
 
2. Lägg den mörka ögonskuggan i globlinjen och i yttre undre kanten av ögat. Sudda det utåt (jag gjorde det ganska dåligt men fixar det i nästa steg)
 
 
3. Lägg en brun eyeliner i nedre vatten linjen och fransraden, även i övre fransraden. Lägg den ljusaste ögonskuggan i inre ögonvrån.
 
 
4. Och så lite mascara på det!
 
 
 
Maybelline colossal volume mascara
Revlon Color stay eyeliner (brown)
The body shop shimmer cubes pallete 06 (jag anävnde 02- dark chocolate och 01- honey comb)
H&M Hope for romance palette
 

Vendela: 5/10

 
 
Godmorgon! Vaknade för nån timma sedan och gjorde mig varm choklad med skummad mjölk och marschmallows, helt okej liksom. 
Idag ska jag försöka städa mitt rum, plugga lite, träffa Emma-Karin och så ska jag äntligen göra klart ett inlägg som jag har hållt med i ca 500 år. Jag har varit lite lat.. hehe. 
 
Hoppas ni får en bra dag! Kram!

Emma-Karin: En plats i solen

 
Hej, här är en bild från en fin solnedgång från nu i veckan. Riktigt fint när solen blir sådär mysigt gul!

Vendela: Höst

 
 
 
 
 
 
 
Hej! Jag var ute och fotade av hösten i osndags. Det är så fint och färgglatt, älskart!
 

Vendela: Frisk & fri

Hittade denna video på Hannas blogg(väldigt bra blogg förresten!) och kände att jag måste lägga upp den här :) Titta och sprid!
 
 

Vendela: Nytt i mitt rum

Hej! Jag har gjort om min smink förvaring med en förvaringslåda från IKEA! Jag älskar den, jag får mycket bättre översikt över mina produkter, det ser lite proffsigare ut och det ser ut som att jag har mycket mer smink än vad jag egentligen har :) Dock så fick finns det ingen bra plats för mina borstar och eyeliners, så dom står kvar på sina platser i svarta muggar. 
 
 
 
Den har en fällbar del..
 
 
..och massa praktiska fack! 
 

Emma-Karin: Massa ny musik

Hej, det är så mycket ny musik på gång just nu! Imorgon släpps Melissa Horns nya album, på fredag så släpper Veronica Maggio nytt, Thomas Stenström jobbar även han på nytt och såklart mitt älskade Kent som ska börja spela in första december. Så himla kul, även om dom två sistnämnda väger betydligt tyngre än dom andra så är det alltid kul att lyssna på lite annan och ny musik! Älskar när alla släpper nytt, så tips är att checka in dessa :)
 
https://sphotos-b-ord.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/p480x480/12983_10151792112134802_2067198163_n.jpg