Emma-Karin: till alla dom som inte får några julklappar i år

Hej, tänkte dela med mig av lite fina o bra sistaminuten julklappstips. Jag känner att allt hela tiden handlar om att en ska få en massa saker, speciellt nu under julen, och hur klyschigt och löjligt det än låter så handlar ju julen om att ge, men kanske inte just bara till den personen som får presenten. Nästan varje organisation som jobbar för människors lika värde, mot fattigdom m.m har en webbshop där man kan ge t.ex ett skyddpaket mot ebola, en matkasse till en hemlös, ett tillfälligt hem till ett övergivet spädbarn m.m. När man köper detta så får man ett gåvobevis som man sedan kan ge till personen. Alla människor utan hem, alla svårt sjuka och döende människor, alla djupt fattiga människor och sen jag. När en får det där större perspektivet så känner jag bara hur jävla bra jag egentligen har det och som sagt detta låter säkert väldigt uttjatat men oj så viktigt det är. Några av alla gåvoshopar (googla på typ "gåvor välgörenhet" eller liknande för flera alternativ): SOS-barnbyar, Actionaid, Läkare utan gränser, Unicef, Stockholms Stadsmission & Plan Sverige
 
 
Bra (och kort) film från Stockholms Stadsmission
 

Vendela: Resultatet av obefintlig inspiration

 
Blast from the past
 
Alltså denna blogg är ju ett skämt.. Haha, vi kan ju konstatera att den inte riktigt är min och Emma-Karins högsta prioritering och lär väl inte bli any time soon heller. Men det blir liksom så när en inte har någon inspiration. Men vi får se, vi har ju fått lite vila nu så kanske att inspirationen kommer tillbaka. 
Anyways, jag har nu jullov men har dock inte ledigt då jag jobbar 11-19 varje dag fram till jul. Men sedan får jag äntligen vila och ska åka till New York (!!) vilket jag ser väldigt mycket fram emot! Men tyvärr så har jag bara ordenlig ledig tid i ungefär en vecka för att jag har så mycket plugg som jag måste ta igen. För många underkända prov och läxor som aldrig gjorts får en tyvärr fixa på lovet...
Men nej, jag borde verkligen gå och lägga mig nu om jag ska orka med morgondagen. Ha det bra!
 

Emma-Karin: hur mitt hår blev lila

 
Ofärgat, blekt, färgat
 
Här är lite före och efter bilder från när jag blekte och färgade håret. Det var ju ca en och en halv månad sen men bättre sent än aldrig haha. Som ni ser så blev blekningen ganska fläckig (och inte så ljus som jag ville), och det var ännu värre på sidorna haha, men jaja så kan det gå ;) Men pga det så kunde mitt hår inte "ta till sig" den pastellila färgen, utan jag fick köra på mörklila istället. Bilder efter färgningen var kanske tagna efter ca 1-2 tvättar så det hade inte hunnit bli så brun-lila som det blivit nu, sen ser den lila färgen väldigt olika ut i olika ljus. Om det är någon som undrar så använda jag Manic Panics blekningskit v30 och Directions färg i "violet".

Vendela: Studio

 
 
 
Elise tog denna bilden på mig, och jag redigerade med lite svartvitt. 
 
Hej! I veckan så har jag fått testa på att fota i en studio! Jag kände med helt lost där inne med det var otroligt kul att få fota med blixt och bakgrund och allt det jag inte fotat med tidigare. Det bästa med studion är att den är öppen för alla och det är bara att boka en tid, så det ska jag göra någon gång och dra dit nån som får agera modell. 
Imorgon ska jag fixa med bilderna jag tog på Jake så jag kanske lägger upp dom här om några dagar!