Vendela: Snooza med Simon och Emil

Hej! Ville bara tipsa om den här youtube serien(eller vad man ska kalla det?) av Simon Lussetti och Emil Beer! Två jätte roliga(och snygga) snubbar som nu gör vloggar tillsammans, halluljha. Dem släpper 10 minuter långa avsnitt klockan 6 mån-fre där de pratar om allt möjligt och tar upp tittarfrågor och lite annat kul. Snoozade med dem imorse och jag ger det 5 av 5 stjärnor ;) 
Dagens avsnitt: 
 
 

Emma-Karin: När mörkret kommer och allt gör ont, fortsätt

Hej, nu märker man verkligen att vi går mot vintern (haha för att liksom peppa alla lite extra). Det blir ju verkligen mörkt jättefort nu, och ganska tidigt. Jag minns när jag och Vendela hade varit på Petter på grönan på skolavslutningskvällen, och vi gick vid slussen, kanske strax efter tio på kvällen, och det var liksom lika ljust som på dagen. Åååå, vad jag saknar det, så himla underbart! Det som är bra med mörkret i alla fall är att man kan göra som jag gör just nu, ligga i sin säng, läsa och mysa med lite ljus, inte helt fel ändå.
 
 
 

Emma-Karin: Vidrigt.

Jag är så himla arg, ledsen, frustrerad och upprörd just nu. Har ni hört talas om den gruppvåldtäkten som ägde rum i början av mars i år mot en 15-årig tjej? Det var i alla fall en tjej på bara 15 år som blev våldtagen av sex okända killar på en fest i ett låst och mörkt rum. Killarna våltog henne en efter en och lyssnade varken på hennes nej eller på hennes gråt och vägrade släppa ut henne ur rummet. Nu säger alltså Svea hovrätt att detta inte var en våldtäkt eftersom att flickan inte anses vara i ett "hjälplöst tillstånd". Alltså förlåt, men vad fan är det för struntprat? Hur kan det inte vara en våldtäkt när man inte vill ha sex? När man t.o.m tydligt sagt nej?? Att vara inlåst i ett rum med sex personer som tvingar henne att klä av sig och som sedan våldtar henne, om man inte är hjälplös då kan jag inte förstå när man skulle vara det! Ett nej är alltid ett nej och ska alltid respekteras.
 
Från aftonbladet
 
Grejen är även så att lagen som säger att just "utnyttjande av ett hjälplöst tillstånd" är våldtäkt har nyligen ändrats, men efter händelsen. Det betyder att trots detta så har ändå hovrätten bestämt att gå efter de gamla lagarna. Hur svårt ska det vara att använde sitt förnuft och sin hjärna för att inse att det här är så sjukt.
Tänk om man själv hade blivit våldtagen och varit i henns situiation, och dom inte dömer killarna. Jag menar flera av våldtäktsmännen har ju erkänt att dom haft sex med henne (dock inte att det var mot hennes egen vilja) och hovrätten säger ju t.o.m att dom tror på henne, det är ju så solklart att det är löjligt pinsammt att dom släpper dom.
 
Det jag verkligen undrar är vad hovrätten tycker har hänt, om hon har tvingats att ha sex mot sin egen vilja, men inte blivit våldtagen, vad har hon då råkat ut för?
 
 
Här är ju i alla fall nån som har fattat. Ett bra inlägg om detta HÄR.
 
EDIT: HAR NU ÄVEN FÅTT VETA ATT FLICKAN ÄVEN VARIT BERUSAD, VILKET FÅR MIG ATT ÄNNU MER UNDRA HUR HON INTE KAN SES SOM EN PERSON I HJÄLPLÖST TILLSTÅND! HÅLLER NI MED MIG, SKRIV DÅ SNÄLLA UNDER I DENNA NAMNINSAMLING HÄR!

Vendela: Thomas Stenström

 Thomas ska släppa en till skiva! Han har skrivit det på sin twitter och han uppdaterar på instagram med bilder på platser han skriver så det är 100% säkert. Men vet ni vad, ikväll instagrammade han en video med en liten bit från en ny låt! Den var så himla bra att jag typ började gråta, haha. Asså längtar grymt mycket tills när skivan släpps! 
 
 
 

Emma-Karin: Mörkrött

 
 
Hej, alltså mörkrött måste ju vara den finaste färgen? Älskar den! Har ju en helt mörkröd vägg i mitt rum, och dessa grejer skulle jag ju verkligen inte tacka nej till! Åååå, så fina.

Vendela: Fredag 27e september

Hej allihopa! Fredag idag och det är såå skönt. Har varit grymt stressad inför ett prov jag hade idag så det är väldigt skönt att ha det avklarat. Ikväll ska jag bara sitta hemma med en B&J och titta på fast & the furios. Jag är helt slut efter den här veckan plus att jag har en förkylning på gång. Igen. 
Ha en bra fredagkväll, puss! 
 
 

Vendela: Hur gör jag rent mina penslar?

Såhär gör jag rent mina penslar som är av syntetiskt material. Gör inte såhär om ni har lyx borstar av typ gethår, det blir inte så bra då. Köp istället ett spray till dom borstarna, det finns att köpa på till exempel sephora, make up store och mac. 
Jag gör rent mina borstar kanske en gång i veckan, jag vill göra det oftare men har svårt att komma ihåg. Anledningen till att jag gör rent dem är för att det samlas mycket fett och bakterier i borstarna som kan bidra till att man får sämre hy. Och det vill jag ju inte ha!  ;) 
 
 
Jag sköljer penseln och undviker att få vatten vid fästet av stråna, då riskerar man att stråna ramlar av.
 
 
Jag tar sedan tvål i handen och kör runt borsten i det. Sköljer sedan av med vatten, klämmer på borsten för att  få ut allt vatten och doppar sedan borsten i lite handsprit för att verkligen få bort alla bakterier. 

Emma-Karin: Kan du beskydda mig?

 
Hej, vi har ett bildprojekt  i skolan just, där man ska ta en bild med ett genomtänkt budskap. Det här är då min bild. Temat jag har utgått från är krav/press/ideal, och så har jag utgått från hur jag själv och min omgivning påveras av dom. Kents låt "Beskyddaren" skulle kunna vara soundtracket till denna bild, jag tycker verkligen att det är samma känsla på låten och bilden. Lyssna på den! Håller ni med?
 

Emma-Karin: 24 september

Hej hej, håller på att göra mig i ordning nu för att gå och lägga mig. Är brutalt trött efter en lång pluggdag... Suger att vi måste ha alla prov och läxor samtidigt! I alla fall så är fortfarande inte helt frisk än, vilket är helt jäkla otroligt. Aja, på torsdag väntar i alla fall mopedkörning och på fredag 11/10 så ska jag skriva teoriprovet, woop woop liksom. Längtar som tusan, så taggad.
 
I brist på bilder för tillfälligt så får ni min lilla Håkan-hylla som jag fixade till här om dagen.
 

Vendela: Bonsoir

Bonsoir! Jag är hemma från Paris nu, kom hem sent igår kväll. Jag har haft det jätte jätte bra och jag kommer visa bilder och berätta mer om hur jag haft det i andra inlägg. Typ visa vad vi har gjort, vad jag shoppat och sånt där trevligt!
Bilden nedan är på väg till triumfbågen på en jätte fin gångväg mellan alla gula och röda träd. Väldigt höstigt var det, men ändå ca 20 grader! 
 
 

Emma-Karin: IVYREVEL

 
Lite fint från IVYREVELS AW/13 Collection.
 

Emma-Karin: Dagen

Hej, har haft en jättemysig dag!
Vaknade av att hela familjen tågade in i rummet sjungandes ja må hon leva, klassiskt. Sedan gick jag ner till nedervåningen så hade dom fixat fin frukost med paket, ballonger, ägg & bacon, smothie och annat gott. Sedan så myste vi lite här hemma, och sedan drog jag och pappa och tränade i form av cykling. Värmdö är bra fint alltså! Sedan tog jag ett lååångt bad med extremt mycket skum till underbar musik. Så skönt att bara ta det lugnt och vila upp sig! Sedan var det dags för middag och lite paketöppning. Fick jättefina saker, så nöjd, och middagen var perfa! Jag har i alla fall haft en mysig "familje födelsedag". Eftersom att Vendela är i Paris så valde jag att ha en dag med familjen, så får jag ta och fira med el friendos nån annan dag :) Hoppas ni också har haft en bra dag!
 

Emma-Karin: Födelsedag

Hej, idag fyller jag år! Jag har nyss tagit ett långt skumbad med ljus och fin musik, perfekt. Hörs lite senare!
 
Jag med mina fina skivor som jag fick av mina bröder!

Paris

Bonjour! Jag är nu i Paris, jag kom hit i fredags och kommer eventuellt hem imorgon. Vi får inte plats på något flyg idag(reser med id-biljetter) så vi fick boka en till natt på ett annat hotel så får vi se om vi kan komma hem imorgon, haha!
Idag ska vi åka till Eiffeltornet och köra lite sightseeing. Hoppas även på lite mer shopping, hehe ;)
Här får ni en lite halv ful bild från igår kväll:





Emma-Karin: Grönan



Hej, just nu är jag och familjen här på grönan och åker karuseller. Trevligt trevligt, ha en fin dag!

Emma-Karin: Flower crown

 
Förra helgen köpte jag som sagt med mig två paket pappersblommor från Panudro. Nu har jag i alla fall pysslat ihop dom till en fin liten krans. Gillar den starkt, väldigt nöjd!
 

Emma-Karin: Krunis

Hej på er.
Jag har inte skrivit så mycket här nu på ett tag, har liksom inte haft något att säga när jag har varit hemma sjuk. Men nu är jag friskare och back on track :) Ja, annars då? Har övningskört i trafik nu i vecka, alltså ord kan inte beskriva hur kul det var... Satan vad roligt det är att köra! Längtar verkligen tills jag får mitt körkort!
 
Idag har jag typ bara pluggat igen det jag missat, myst med mina fina jobbhundar, fixat rummet och lyssnat på musik. Har verkligen fått Markus Krunegårds "Everybody Hurts" på huvudet, en riktigt bra låt!
 

Vendela: 19/9

Hej! Idag har jag varit i stallet och ridit en kortis, skyndade mig sedan hem för att packa, duscha, fixa naglar osv. Nu har jag satt mig ner för en liten stunds avkoppling med varm choklad och ska snart gå och lägga mig. Ska gå upp kvart över fyra imorgon.. Kanske inte så kul men det spelar ingen roll för jag ska till PARIS! 😄 
 
     

Sötaste Gletta
 

gotti 

Vendela: Paris om två dagar

Hej! Vad har ni för er? Själv har jag förberett för Paris på fredag(omg) och pluggat ikapp på det jag kommer missa och städat mitt rum. Asså jag är så grymt förskärckligt taggad på att åka till Paris!! Shopping, hotell, Eiffeltornet, tax free, lyx frukost, avkoppling och underbart sällkskap! Det kommer bli Perfekt :D Och jag har en känsla av att jag kommer köpa lite för mycket grejer.. haha. 
 
Igår fyllde syrran 18(grattis grattis!) och familjen gick ut och åt på Grill för att fira! Hon fick bland annat en kaffe maskin i födelsedags present som jag testade ikväll, fast inte kaffet. Utan jag gjorde varm choklad med skummad mjök. Jesus vad gott det var :) 
 
 

Emma-Karin: Med Clara Henry




Ni som inte har sett det första avsnittet av Med Clara Henry som släpptes idag, se den nu!

Vendela: Hemma tidigt

Hej! Jag åkte hem tidigare från skolan idag för jag har jobbig mensvärk. Suck.. Aja, nu får jag i alla fall tid till att göra massa viktiga saker, typ plugga, städa mitt rum, börja packa inför paris(bara fyra dagar kvar!!) och sånt. 

Jag har på mig världens mjukaste tröja från Brandy & Melville til mina spräckliga Dr.denim, lite ringar från H&M och ett läppstift från Revlon i färgen Kiss me coral. 

Emma-Karin: Helgen

Hej, dålig uppdatering nu i helgen, jag vet. Men vi har i alla fall haft det riktigt bra!
 
I fredags så åkte jag, Vendela och Johanna in till Gröna Lund för att köa till Oskar Linnros. Efter ca fyra och en halv timme så kommer denna fina människa ut på scenen och bjuder på en show över förväntan! Vi stod på andra raden, så vi var riktigt nära. Konfettiregn, glädje, allsång och ett konstant hoppande sumerar kvällen ganska bra!
Efter konserten så åkte alla tre hem till Vendela och sov där, mysigt!
 
Mobilbild från min instagram (@kentflicka) från spelningen
 
På lördagen så drar vi oss sedan in till stan för att se Känn ingen sorg, igen :) Asså den filmen, finns inga ord, så himla himla bra. Alla ni som inte sett den än, se den! Den blir bara bättre och bättre för varje gång jag ser den. Verkligen en sevärd film!
Efter filmen så kollade vi i några butiker, och jag fick med mig två paket vita pappersblommor från Panduro. Så nu har jag gjort en egen finfin blomkrans som mer än gärna kommer att få pryda mitt huvud!
 
En till mobilbild (sorry) från filmen, fint citat från "du är snart där"
 
Idag så har jag faktiskt övningskört moped för första gången. Satan vad roligt det var! Haha, i alla fall när man fick gasa ;) När man skulle åka långsamt, eller genom koner var det svårare, men riktigt kul.
 
Nu sitter jag i min säng och försöker plugga körkortsteori, med huvudvärk, lite feber och extrem trötthet. Tror inte att jag nånsin blev riktigt frisk från förra veckan, och efter Oskis i fredags kanske jag inte direkt blev friskare. Men herregud vad det var värt det. Blev ganska långt det här, men ha en trevlig kväll!

Emma-Karin: Sjukling

Hej! Blev hemma från skolan idag, så dagen har spenderats med min gode vän spotify ;) Nej, men jag har verkligen inte gjort något speciellt, utan bara slöat och haft allmänt tråkigt... Imorgon hoppas jag verkligen att jag är bättre, för det är ju nämligen mr. Linnros då! Kram och godnatt på er!
 
http://25.media.tumblr.com/09ce6e5fa676849f7e603f16fac0538a/tumblr_mp4du44xBt1rl5fp0o1_500.pnghttp://24.media.tumblr.com/3ed6371f4c92dc2f7d3039eb8caa475d/tumblr_mjkrfrsWUC1qj6t2bo1_500.jpg
Från balkongen & Från och med du av Oskar Linnros

Vendela: Argaste inlägget jag någonsin skrivit

Jag måste bra berätta om vad om hände idag. En lärare stoppade mig i korridoren..
Lärare: Gud vad smal du är. 
Jag(trodde jag hörde fel): Va?
Lärare: Du är så smal. Äter du ordentligt? 
Jag(helt chockad): Jaa *nervöst skratt*
Lärare: Och du tränar eller? 
Jag: Ja det gör jag. 
Lärare: jaa, joo, mm, men du är så smal. 
Jag: Jag äter ordentligt och jag tränar. 
Sedan gick jag därifrån och kände mig riktigt jävla upprörd. 
 
ASSÅ HALLÅ??? MAN SKA INTE HÅLLA PÅ OCH KOMMENTERA ANDRAS KROPPAR! VAD ÄR PROBLEMET?
MIN KROPP, INTE DIN. DU HAR INGEN RÄTT ATT BEDÖMA ELLER KOMMENTERA DEN!! INGEN HAR RÄTT ATT GÖRA DET MOT NÅGONS KROPP! JUST.... DON'T!
 
Folk(långt ifrån alla) tror att dom kan hålla på att kommentera folks utseende hur som helst, speciellt dom som är smala har jag uppfattat det som. Jag ser jämt och ständigt på såna här mode konton(ja jag följer såna, haha) på instagram och även privata konton kommentarer som "Ugh, too skinny", "She looks disgusting" och "She should eat moore..". Men det är inte lika många som skulle skriva "Ugh, too fat", och det är nog ingen vuxen människa som jobbar med ungdomar som skulle stoppa någon som var överviktig och säga "du är så tjock, äter du för mycket?" Förstår ni hur jag menar? Det känns som att många tror att smala människor inte kan bli sårade av att höra kommentarer om deras kroppar.
Jag är väldigt obekväm i min kropp, just för att den är så smal och jag vet att det finns dom som lägger märke till att jag är det. Och idag fick jag liksom det bekräftat, they exist. USCH vilken otrevlig känsla.. 

Hoppas att detta inte gör er upprörda på något sätt. Jag vill bara påminna om att jag utgår från egna upplevelser och erfarenheter, jag har liksom inte statistik, så hoppa inte på mig för att jag har "fel" men jag vill gärna höra andras åsikter :) Och det blev kanske lite otydligt och aggresivt, men jag behövde ventilera lite!
Och ni som tycker att jag överreagerar.. jag får väl reagera som jag vill.
 
Nu ska jag äta chokladmuffins. 
 
 
 
 

Vendela: 11/9

 
 
 
Gigantisk jeans jacka från Levis // Kofta från Gina tricot // Strumobyxor, kjol och topp från H&M // skor från Converse(lol)
 

Emma-Karin: Oskar den bäste Linnros

Hej, varit full rulle idag med. Började må väldigt dåligt idag i skolan, så jag åka hem nån timme tidigare än vi slutade egentligen. Sedan nu på kvällen släpade jag mig ändå till mopedkursen, vad gör man inte för att få sitt efterlängtade körkort liksom ;) I alla fall så vill jag verkligen inte bli sjuk nu, för på fredag så ska vi få se Oskar Linnros på Gröna Lund! Åååååå, så himla taggad! Vi ska stå längst fram (förhoppningsvis) och bara ha det allmänt underbart, ska bli så kul. Hans nya album är riktigt bra, så jag tror att detta blir grymt!
 
Låt från nya plattan, så fin!

Emma-Karin: Fullt upp

Hej, sitter just nu på biblioteket och läser lite körkortsteori. Japp, ja håller på att ta moppekort! Jättekul, men mycket teori att läsa på så kort tid. Snart ska jag in på min lektion, hörs kanske senare ikväll!



Vendela: Nytt

Hej! Mim mamma har precis kommit hem från en vecka i bankock, hon har köpt lite grejer till mig som jag tänkte visa..
 
 
Bobbibrown Blush i färgen Pink Coral
 
 
Bobbibrown Blending brush och Blush brush
 
 
Mac Pro longwear concealer nc15, Mac Gel eyeliner Black 
 
 
No7 Lash 40 intense volume
 
 
Boots ansiktskrämer
 
 
Boots ansiktsmasker
 
 
Beats by dre högtalare som heter beatbox(lol) mini tror jag! 
 
Skitfina grejer! Äntligen har jag lite smink som har riktigt bra kvalité! 
 

Emma-Karin: No 15

Det här är min absoluta favorit från Mary-Kate & Ashleys kollektion för Bik Bok. Hur snygg är den inte liksom? Älskar dragkedjan, den är ju verkligen grymt snygg, men man kan även med hjälp av den ta av nederdelen så att man får en jacka istället. Tyvärr är den lite för dyr för min budget. Jag är nämligen skyldig mina föräldrar 1000 spänn efter Way out West, så det kanske inte är jättesmart att köpa en väääärsta kappan... Men drömma kan man ju!

Vendela: HÅKAN

Asså jag okar inteee, VI SKA SE HÅKAN IGEN! 14e December kommer han till stockholm Hovet och det gör jag och Emma-Karin med!! AAAAAAAAA. Fyra gånger på ett år.. Asså det är helt sjukt. Snacka om att vi är Håkan Junkies.
Tyvärr var vi på en båt mitt ute i ingenstans när biljetterna släpptes, så våra föäldrar fick ansvaret att fixa biljetterna. Och det strulade så det blev inga ståplatser. Men däremot blir det jättebra sittplatser. Och det blir en ny grej för oss, att bara glida in strax innan konserten börjar och slippa trängas och klämmas och få andningsbrist. Så det blir en ny upplevelse och vi är jäääätte taggade!! Och helt ärligt ska det bli skönt att slippa köa utanför en arena i december kyla. 
 
 
See you soon babe <3
 

Vendela: Jag är en storm från ingenstans

 
 

Vendela: Klassresa

Asså jag måste bara säga att jag haft det så himla bra! Det har vait jätte bra väder, vi har spelat oändligt många kortspel, badat, gått i land på små öar, kollat på stjärnor, skrattat och umgåts heeela tiden. Underbart med andra ord :) 
 
 
 

Emma-Karin: Hemma igen

Hej, nu är vi hemma igen från seglingen! Det har verkligen varit jättekul att umgås hela dagarna, spela kort, hissa seglen, bada från båten, vara ute i skärgården och bara ta det lugnt. Hur som helst så är jag just nu hos farmor och farfar för att fira min fina mamma som fyller år idag :) Grattis på födelsedagen!

Bild från idag, har min fina prickiga klänning från h&m på mig.

 


 
 
 

Vendela: Sängliggande

Hej! Jag är tillbaka nu från klassresan med härliga minnen och en rejäl förkylning. Jag har ont i hals och öron och känner mig väldigt utmattad. Suck. Så idag har jag inte gjort något annat än att ligga stilla, och det ska jag fortsätta med. Jag ska även plugga lite och lägga upp bilder från klassresan :) 
Puss på er! 
 
(Bild från förra helgen)
 
 

Vendela: Nu ska vi seglaaa!

Hej! Jag och Emma-Karin ska bort med klassen och segla! Jag är skiträdd och nervös för att sova i en trång hytt, åka båt och massa annat skit. Men jag tänker inte låta mina rädslor förstöra klassresan. 
På fredag kommer vi tillbaka så det blir lite dålig bloggning här under några dagar, men det är ni jutyvärr  vana vid..
 
 

Vendela: Clara Henry

Asså Clara Henry har fått mig att gråta av skratt hur många gånger som helst. Men ingen av hennes vloggar slår den här! HON ÄR SÅ BRA!