Emma-Karin: Vidrigt.

Jag är så himla arg, ledsen, frustrerad och upprörd just nu. Har ni hört talas om den gruppvåldtäkten som ägde rum i början av mars i år mot en 15-årig tjej? Det var i alla fall en tjej på bara 15 år som blev våldtagen av sex okända killar på en fest i ett låst och mörkt rum. Killarna våltog henne en efter en och lyssnade varken på hennes nej eller på hennes gråt och vägrade släppa ut henne ur rummet. Nu säger alltså Svea hovrätt att detta inte var en våldtäkt eftersom att flickan inte anses vara i ett "hjälplöst tillstånd". Alltså förlåt, men vad fan är det för struntprat? Hur kan det inte vara en våldtäkt när man inte vill ha sex? När man t.o.m tydligt sagt nej?? Att vara inlåst i ett rum med sex personer som tvingar henne att klä av sig och som sedan våldtar henne, om man inte är hjälplös då kan jag inte förstå när man skulle vara det! Ett nej är alltid ett nej och ska alltid respekteras.
 
Från aftonbladet
 
Grejen är även så att lagen som säger att just "utnyttjande av ett hjälplöst tillstånd" är våldtäkt har nyligen ändrats, men efter händelsen. Det betyder att trots detta så har ändå hovrätten bestämt att gå efter de gamla lagarna. Hur svårt ska det vara att använde sitt förnuft och sin hjärna för att inse att det här är så sjukt.
Tänk om man själv hade blivit våldtagen och varit i henns situiation, och dom inte dömer killarna. Jag menar flera av våldtäktsmännen har ju erkänt att dom haft sex med henne (dock inte att det var mot hennes egen vilja) och hovrätten säger ju t.o.m att dom tror på henne, det är ju så solklart att det är löjligt pinsammt att dom släpper dom.
 
Det jag verkligen undrar är vad hovrätten tycker har hänt, om hon har tvingats att ha sex mot sin egen vilja, men inte blivit våldtagen, vad har hon då råkat ut för?
 
 
Här är ju i alla fall nån som har fattat. Ett bra inlägg om detta HÄR.
 
EDIT: HAR NU ÄVEN FÅTT VETA ATT FLICKAN ÄVEN VARIT BERUSAD, VILKET FÅR MIG ATT ÄNNU MER UNDRA HUR HON INTE KAN SES SOM EN PERSON I HJÄLPLÖST TILLSTÅND! HÅLLER NI MED MIG, SKRIV DÅ SNÄLLA UNDER I DENNA NAMNINSAMLING HÄR!

Kommentarer


Namn:
Kommenterar du ofta?

Din e-postadress:

Har du en blogg?

Din kommentar:

Trackback